ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ
Ενεργειακή Αναβάθμιση

Το 70 % της ενεργειακής κατανάλωσης των σπιτιών, οφείλεται στη θέρμανση και στην ψύξη.
Η μεγάλη απώλεια θερμότητας το χειμώνα και η υπερθέρμανση το καλοκαίρι, οφείλεται κατά 50 % στους τοίχους και τα πατώματα, και κατά 25% στα κουφώματα. Έτσι αυξάνεται η κατανάλωση θέρμανσης και φυσικά το κόστος. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι απαραίτητη για τους εξής λόγους:
• Μείωση κόστους λειτουργίας (ειδικά σήμερα με τις υψηλές τιμές των καυσίμων οι οποίες αυξάνονται διαρκώς)
• Βελτίωση της ποιότητας ζωής στο σπίτι
• Αύξηση της αξίας του ακινήτου Η ενεργειακή κλάση του κτιρίου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αξία πώλησης ή ενοικίασης του ακινήτου, καθώς ένα κτίριο με υψηλή ενεργειακή κλάση (Α,Β) είναι χαμηλής μηνιαίας κατανάλωσης έως και 90%


Παράδειγμα: κόστος πριν και μετά από ενεργειακή αναβάθμιση

Ένα σπίτι του 1970, 150 τ.μ., χωρίς μόνωση, θα χρειαστεί 45.000 kWh ετησίως.
Αυτό είναι ισοδύναμο με 4500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ή 4.500 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Εάν υπολογίσουμε την τιμή, θα πρέπει περίπου να δαπανηθούν 4.700 ευρώ (!).
Και μάλιστα με ανοδική τάση.

Ένα αντίστοιχα μεγάλο σπίτι μετά από ενεργειακή αναβάθμιση θα απαιτεί, μόνο 4.000 kWh ανά έτος. Δηλαδή 400 λίτρα πετρελαίου.
Αυτό αντιστοιχεί σε μια τρέχουσα τιμή περίπου 420 ευρώ.


Συμβουλές για τον δρόμο προς το ενεργειακά αποδοτικό σπίτι


Είναι πολύ σημαντικό να διαθέσετε χρόνο για τον σωστό προγραμματισμό και να ακολουθήσετε τις συμβουλές των μηχανικών, για να μπορέσετε να εξοικονομήσετε ουσιαστικά χρήματα, αντί να κάνετε οικονομία σε σημεία που εσείς θεωρείτε, γιατί στο τέλος θα αναγκαστείτε να επιβαρυνθείτε πολύ περισσότερα, και μάλιστα χωρίς να έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Ακόμα και εάν έχουν προγραμματιστεί μόνο λίγες επισκευές στο σπίτι, μιλήστε και συμβουλευτείτε τον μηχανικό, γατί μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε, ότι πρέπει να γίνουν επειγόντως κάποιες άλλες εργασίες, οι οποίες εφόσον εφαρμοστούν θα βελτιώσουν ουσιαστικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, και έτσι τελικά θα εξοικονομηθούν χρήματα.


Κάντε μια πρώτη συνάντηση με τον μηχανικό. Εμείς προσφέρουμε δωρεάν συνάντηση για να συζητηθούν τα θέματα για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού.

Συγκεκριμένα, μέσα από στοχευμένες ερωτήσεις από την πλευρά του μηχανικού, μπορεί να καταγραφούν τα πρώτα προβλήματα, ώστε στο τέλος της συζήτησης, να δοθούν κάποιες λύσεις και εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα:
1. Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης (Π.χ., περιγραφή αντικειμένου, τοποθεσία, η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας)
2. Καταγραφή των επιθυμιών του ιδιοκτήτη, και του πλαισίου συνεργασίας 3. Συμβουλές και εκτίμηση του μηχανικού.

 

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην εξειδικευμένη σελίδα μας για Ενεργειακές Αναβαθμίσεις:

 

Comments are closed.

 • Η Εταιρία

  • Η PROELTA ΑΤΕΕ τεχνική κατασκευαστική εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στο κλάδο των κατασκευών, ανακαινίσεων, ενεργειακής αναβάθμισης σπιτιών και κτιρίων, καθώς ανακαινίσεων καταστημάτων και κτιρίων.Το όραμα των δημιουργών της εταιρείας είναι ο συνδυασμός της "πράσινης" προσέγγισης, για χαμηλές καταναλώσεις, με τη φαντασία της αρχιτεκτονικής και την υψηλή ποιότητα και design στην κατασκευή.
 • Photos

 • Επικοινωνία


  Ιωνίας 35Α & Τροίας
  Κηφισιά
  ΤΗΛ: +30 210 8037780
  E-mail: info@proelta.gr